Kan Maud bedöma en affärsplan?


Regeringen har misslyckats med jobben. Sedan september har 100 000 personer varslats. Och regeringen sitter bara passivt i Rosenbad och tittar på medan arbetslöshetssiffrorna stiger. De säger att det blir en lång vargavinter, att det blir ett jävla skitår, men säger att de inget kan göra åt det.  Nu krävs ett brett investeringspaket för att ta Sverige ur krisen. Vi har lagt förslag i riksdagen som skapar 100 000 möjligheter till jobb och utbildning genom investeringar i forskning, infrastruktur och gröna jobb. Sverige kan bättre.  
Sveriges välstånd kan inte byggas med hushållsnära tjänster. Den industriella kompetens som Sverige har måste överleva och utvecklas under krisen. Vi socialdemokrater tänker inte låta svensk fordonsindustri gå under. Den industriella kompetensen måste tas tillvara. Regeringen har misslyckats med jobben.   Det är ju uppenbart att statsministern inte anstränger sig tillräckligt (han har väl mycket att tänka på nu när han blivit informerad om förlovning) .
Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson påstår att SAAB bara är ett varumärke. Regeringen pratar hellre om GM:s ansvar för SAAB än sitt eget för Sverige. Detta för att dölja sitt eget misslyckande med jobben.

Maud Olofsson måste göra tre saker: 1) Leva upp till löftena om forskning och lånegarantier som vi var överens om före jul 2) Investera i utbildning för dem som jobbar i fordonsindustrin och 3) Lägga fram ett brett miljöbilspaket. Och hon måste sluta att prata ner värdet på enskilda företag och skylla ifrån sig.   Vi har under hösten föreslagit nya exportsatsningar, nya forskningsprogram, nya utbildningsprogram och ett nytt miljöbilsprogram. Allt detta har regeringspartierna sagt nej till, och röstat nej till. Regeringen misslyckas med jobben.

" Den tidigare analysen att staten inte är någon kompetent ägare till Saab är förmodligen helt riktig. Ändå anser sig näringsministern vara mer kompetent än bilföretagen när det gäller att bedöma om Saabs affärsplan håller eller" inte skriver utredaren Roger Mörtvik


http://www.utredarna.nu/


Kommentarer
Postat av: Johan Pettersson

Vad skiljer erat fina superkrispaket mot regeringens egentligen? Förutom att regeringen inte kallat alla sina satsningar för krispaket

Och du tror inte näringsministern har ett gäng med konsulter och rådgivare som kan det här.

Det är ganska kul att du har börjat prata om jobben och regeringens misslyckade jobbpolitik...

2009-02-24 @ 09:15:12
Postat av: Bertil

"Kan Maud bedöma en affärsplan?"

Javisst hon träffade ju Fugelsang och dessutom är hon Rymdminister, Dock har Fugelsang kritiserat Maud.

Inte konstigt anser jag.

Maud vet inte vad en affärsplan är därför siktade hon högt och trodde det hade nåt med Rymden att göra.

2009-02-24 @ 10:21:18
Postat av: Kerstin

Kan Mona Sahlin bedöma en affärsplan"? Man fick inte det intrycket när hon debatterade i Agenda med Maud Olofsson och var beredd att vräka 28 miljarder över GM mer av känslomässiga skäl än affärsmässiga. Mona har säkert rådgivare som brifar henne, men frågan är om hon tar till sig informationen. Hennes osäkerhet vittnar inte direkt om det.

2009-02-25 @ 11:55:47
Postat av: Bo HolstJag läste på tidningen DI hemsida att parkeringsplatserna i hamnarna är fulla av osålda bilar och nu får lediga fraktfartyg agera parkeringshus för dessa. I t.ex. Malmös hamn ligger ett fartyg från Wallenius Wilhelmsen som hyrts för 2.500 osålda Toyotabilar.Tusentals osålda biler fyller också nordens största hamn i Göteborgs Hamn. Ja inte är det bara SAAB och Volvobilar utan de flesta är osålda bilar av många olika märken. Ja inte minskar Maud Olofsson allianspolitik dessa genom att förstöra SAAB rykte.Allas vårt problem är att vi har en moderatstyrd allians som inte klara av att regera Sverige. Man kan inte sitta med armarna i kors och tro att s.k. marknaden löser allt. Denna passivitet leder till fler i utanförskap genom kraftig ökning av arbetslösheten.Tänk att bara under en mandatperiod så lyckas regeringen med konststycket att halvera industrin. Var så säker att de kommer att skylla allt på den internationella finanskrisen, men det håller inte. De är ju för och i Sverige regeringen har sitt huvuduppdrag.Faan att de skall vara så långt till valsöndagen i september 2010,

2009-02-26 @ 01:27:01
Postat av: Carl Backman

Tyvärr har inte S något annat att komma med än vad regeringen redan satsat. Utbildningsinsatser till vaddå? Det finns redan 20000 lediga högskoleplatser. Metallare vill inte ha utbildningar dom vill ha jobb och det kan bara gamla och nya företagare ge dom. Det behövs en näringspolitik som främjar fri företagsamhet och det klarar tyvärr inte det parti du företräder.

2009-02-27 @ 08:25:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0