kärnkraftskramaren Maud Olofsson

Regeringen var inte intresserad av att få fram en långsiktig blocköverskridande energiöverenskommelse. De valde att dra sig ur samtalen. Vem hade trott något annat? Nu när centern har sålt bort sitt starkaste kort, det enda som skilde ut dem från de andra borgerliga partierna. Klart att de inte bara några veckor senare ändrar sig igen.

Maud och hennes blåa gäng var inte beredda att rucka på sin överenskommelse om kärnkraften. Det hela var upplagt så att det gällde att acceptera deras överenskommelse eller ingenting. Maud Olofsson har inte ens fått tillräckligt förhandlingsmandat, eller också har hon inte velat. Hon var inte beredd att ändra på någonting.

Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet hade gärna fortsatt samtalen för att kunna nå en bred överenskommelse om energi- och klimatpolitiken. Men i förhandlingar måste man ge och ta, det kunde inte Maud Olofsson. Oppositionen var beredda att kompromissa ifall helheten blir bra. Men nu visar det sig att regeringens vilja till samtal bara ver ett spel för gallerierna, ett politiskt spel. Regeringen försitter chansen att nå en blocköverskridande överenskommelse och därmed också möjligheten att ge långsiktiga besked till svensk industri och villkor för omställningen av ett hållbart säkert energisystemet.


Kommentarer
Postat av: Fredric Kjellberg

Den som anser att en bred överenskommelse skulle innehålla att avstå från kärnkraft och att den delen skulle vara något som alliansen skulle ge ifrån sig till oppositionen så är man oerhört blåögd och naiv.

2009-02-27 @ 09:53:52
Postat av: Doglas Strömberg

centerpartister är så sugna på att sitta vid makten, så dom släpper alla frågor för att få vara minister

2009-02-27 @ 16:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0