Tio procent arbetslöshet och 190 miljarder i offentliga underskott, ja det är ett NÖDÅR


Dagens prognos från SEB Nordic Outlook är bedrövliga. Nu krävs handlingskraft och inte passivitet. Krisen måste bekämpas nu, det går inte som att säga som finansministern att vargavintern blir så lång så vi ska inget göra nu. Tvärtom görs det inget nu blir det ätter värre.  

En arbetslöshet på över tio procent kan inte hänskjutas till att "vi följer frågan och kanske återkommer" när det blir 200 000 färre jobb och underskott om sex procent (motsvarande ca 190 miljarder kronor).

Den moderatstyrda regeringen påstår gång på gång att ingenting kan göras . Detta är fel. Skippa fler skattesänkningar för dem med goda inkomster och investera istället i jobb och utbildning

Det behövs fler utbildningsplatser, investeringar i bostäder och järnvägar, förbättrad tillgång till riskkapital och sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag, förstärkt köpkraft för barnfamiljer, studenter och pensionärer, förstärkningar till kommunerna samt satsningar för att förbättra tryggheten vid sjukdom och arbetslöshet.  Jag håller med Thomas Östros när han säger - Varje dag som passivitetens politik tillåts råda fortsätter jobbkrisen att fördjupas och underskotten att förvärras.

katrinekielos i ab

http://www.dn.se/ekonomi/trollhattan-haller-andan-1.801009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0