Är det finanskrisens fel?


Visst har de gömt sig länge nog bakom någon annan i den blåa alliansen!

Det som är dåligt var först sossarnas fel och sedan finanskrisens fel. Det som är bra säger de är deras egen förtjänst. Jag tyckte Mona Sahlin satt fingret på det mycket tydligt i partiledardebatten.

Nästan en halv miljon människor har trängts ut ur a-kassan, inte av finanskrisen utan av regeringen.

Enligt Socialstyrelsen ökar antalet socialbidragstagare i många av landets kommuner. Försäkringskassan går på knäna. Nu börjar man också, på regeringens order, utförsäkra sjukskrivna till en arbetsmarknad som har kollapsat. Det är inte finanskrisens fel, det är regeringens. 

Var det finanskrisen eller den blåa alliansen som tog bort så många platser i komvux och arbetsmarknadsutbildningen att det i dag finns färre platser än vad det gjorde mitt i högkonjunkturen? Det var inte finanskrisen, det var regeringen. 

Var det finanskrisen eller den blåa alliansen som tog bort investeringsstödet för att bygga bostäder? Det var inte finanskrisen, det var regeringen. 


Kommentarer
Postat av: Johan Pettersson

1) De flesta som lämnat a-kassan har säkra jobb.

2) De flesta varsel som media rapporterat om har ännu inte blivit verkställda så att folk är utan arbete.

3) De som blivit av med jobben har a-kassa eller alfa-kassa.

4) Socialbidragen ökar inte hos dessa som blivit drabbade de senaste halvåret. Det ökar pga invandringen. Har även rapporterats i SVT:s rapport.

5)Investeringsstödet togs bort mitt i högkonjunkturen. Var det dåligt?

6)Platser på komvux och arbetsmarknadsutbildning togs bort under högkonjunktur när det var brist på arbetskraft. Var det dåligt?Varför skriver du inte hela sanningen? Varför förvillar du dina läsare? Det är ju synd om de läsare som inte är så insatta.

2009-01-15 @ 13:03:19
Postat av: Elisabet Carlsson

Bra påpekande det där med att investeringsstödet för nybyggnation togs bort så fort de vann valet. Inte konstigt att det inte byggs några lägenheter. Det har ju stått still trots att det var högkonjunktur när dom vann valet

2009-01-15 @ 13:34:27
Postat av: Johannes Wester

Bra påpekande det där med att investeringsstödet för nybyggnationen togs bort så fort de vann valet. Idealet är givetvis 1980-talets byggmarknad och det summelsurum av bidrag, subventioner, indexeringar och regler som gjorde att byggherrar kunde bli mångmiljonärer bara på att lära sig trixa i systemet. Det var kanske socialdemokratins finaste ögonblick någonsin.

2009-01-16 @ 11:01:21
Postat av: Lilith Svensson

"trängts ut ur a-kassan"

Om jag inte missminner mig är det ett eget val om man vill vara med i a-kassan eller inte, liksom det är ett eget val om man vill ha hemförsäkring.

2009-01-18 @ 12:24:27
URL: http://lilith.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0