Försäkringskassans kris


Personalen räcker inte till och det har fått konsekvenser som försenade utbetalningar som i sin tur sätter människor i ekonomisk kris. Man kan inte betala sina räkningar i tid och många tvingas till banklån för att klara det dagliga brödet. Tusentals är drabbade. Så här får det bara inte gå till!


S-kvinnor i Skövde besökte Försäkringskassan i Skövde för att få sig en uppfattning om hur de arbetar och vilka dagliga utmaningar personalen ställs inför. Sanningen är den att Försäkringskassan har ett underskott på 900 miljoner. Ansvaret för detta är regeringen som genom sina reformer har urholkat det svenska försäkringssystemet.

 Trots underskottet, trots larmrapporter och enormt långa handläggningstider så tar inte socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson (M) problemet på allvar utan menar att det är Försäkringskassans egna fel att det blivit så här.


Personalen gör sitt yttersta för att hinna med och arbetar utifrån bästa förmåga att allt ska fungera. Men trycket är hårt och människor hamnar i kläm. Regeringens rehabkedja innehåller ingen rehabilitering utan fungerar i praktiken som en utsorteringskedja vilket innebär att människor hamnar utanför. För att vi ska kunna ha en fungerande Försäkringskassa så måste det skjutas till resurser så att personalen får en möjlig chans att utföra sitt uppdrag.


Det är helt oacceptabelt att människor ska behöva leva i ovisshet och inte i få veta i tid om de kommer att utförsäkras eller inte, det är helt oacceptabelt att pensionärer ska behöva vänta på sitt bostadsbidrag och det är helt oacceptabelt att föräldralediga inte får ersättning på flera månader.  

Husmark-Persson

Kris för försäkringskassan


Kommentarer
Postat av: Eva Olsson

Ja Monica, det är förfärligt, men om vi ska tala om Försäkringskassan som arbetsgivare så har den när svångremmen började dragas åt - långt före Alliansen - agerat förhållandevis juste. Försäkringskassan erbjöd förtidspensionering åt äldre och alltför noggranna arbetstagare. Andra inom den offentliga sektorn mobbade ut sådana.

2009-01-25 @ 20:01:32
Postat av: Carl-Uno Olsson

Jag tror att det inom några dagar kommer att dyka upp någon med en förklaring till att det trots allt är sossarnas fel.Trots att det de två senaste åren har skett en total omorganisation och att försäkringssystemet ser helt annorlunda ut.

2009-01-25 @ 20:26:24
URL: http://varasosse.se
Postat av: elizabeth sahlén

Monica,

Det här är fruktansvärt, och förvånas över att det överhuvud taget händer i vårt gamla svedala.

Läste om familjen som väntade smått, med 2 små hemma som inte kunde betala sina räkningar. Den andrahandlägenhet de hade fick de flytta ifrån, och nu har de fått hjälp med en nylägenhet.Dyrare och mindre. Skandal. Och vilken oro i händelsen för familjen.

Det här får bara inte pågå!Hälsn Liza Sahlénwww.s-info.se/sahlen

2009-01-26 @ 14:55:19
URL: http://www.s-info/sahlen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0