Framgång kräver rättvisa


Alla som saknar gymnasiekompetens ska kunna läsa in det. Vi utökar vårt tidigare förslag om att bygga ut komvux och yrkesvux från 7 000 platser till 25 000 platser. Arbetslösa ska ha möjlighet att få ett studiemedel som motsvarar nivån på sin A-kassa under studierna. Studenter som läser på läser på områden där det råder arbetskraftsbrist ska kunna få ett högre studiebidrag.

De som riskerar att varslas och förlora sina jobb ska kunna få utbildning istället. Om företaget bidrar kan staten stå för både utbildning och en del av lönekostnaden, om det gäller områden som är avgörande för företagens långsiktiga konkurrenskraft.

För de studenter som nyligen tagit examen och nu riskerar arbetslöshet vill vi öka möjligheten att läsa in en längre examen eller påbörja en forskarutbildning. Fler unga forskare ska kunna få meriteringstjänster så att de kan fortsätta forska efter doktorsexamen.

Vi vill införa 5 000 utbildningsvikariat där staten subventionerar kommuner som vidareutbildar sin personal och samtidigt tar in en ersättare som idag är arbetslös.


Allt detta motsätter sig den borgeliga regeingen. Det visar dagens partiledardebatt


svd inför partiledardebatten

svd om partiledardebatten

50 000 fler utbildningsplatser

regeringens passiva besked


Kommentarer
Postat av: Johan Pettersson

Är det sant att S vill differentiera studiemedlet? Är det möjligt föresten? Under en utbildning på 5 år hinner ju behovet svänga? Kommer ni ihåg IT-kraschen?

2009-01-14 @ 17:56:10
Postat av: Emil Eklindh

Det är konstigt att det finns vissa som tror att pengar växer på träd. Med höjning av skatt, höjning av pensioner, utbildningsåtgärder med mera.Jag undrar vad som skall hända med mig som jobbar. Men det är klart det kanske inte är så viktigt med oss som inte jobbar på "varven" eller "de stora fabrikerna"

2009-01-14 @ 21:01:27
URL: http://eklindh.blogspot.com
Postat av: Johan Pettersson

Regeringen gjorde ju en rekordsatsning på forskning. Det innebär ju också en hel del nya tjänster inom forskning.Dessutom är jag fortfarande nyfiken ifall du eller fler partimedlemmer kommar verka för en differntierat studiemedel?

2009-01-15 @ 13:14:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0