NEJ inte nu igen, tar varslen aldrig slut? Vad gör regeringen?


Så var det dags för ytterligare en svart måndag. Med tusentalsvarsel

I november varslades 580 anställda på Powertrain i Skövde om uppsägning.

Powertrain i Skövde hade i år en rekordlång julstängning. När volvoarbetarna idag kom tillbaka till sina arbeten möttes de av varsel för ytterligare 400 personer.

Volvo Powertrain i Skövde har nu halverat sin bemanning sedan i somras efter en rad stora varsel.

Efter den tunga höst med varsel på varsel i Skaraborg, Västsverige och resten av Sverige och denna dåliga start på januari måste regeringen börja agera kraftfullare.

De påstod hela hösten att deras budget som de lade i september skulle räcka. Alla i samhället krävde krav på ytterligare åtgärder. Och dagarna före jul tvingades även regeringen komma med ett räddningspaket. Tyvärr kom besked för sent och innehöll för lite åtgärder.

Det räcker ju inte att återställa en liten del av allt det som den borgerliga regeringen dragit bort i form av färre möjligheter för omskolning, sämre skyddsnät för de drabbade och straff för de som drabbas av arbetslöshet, straff i form av lägre ersättningar och högre skatt.

Det hjälper inte heller att skylla allt på internationell högkonjunktur eller att som vanligt skylla på oss socialdemokrater. NU styr de borgerliga detta land, tyvärr står de handfallna och kan bara regera landet i högkonjunktur. Det räcker inte.

http://di.se/

Dagesn arbete

aftonbladet

dn

svd

gp

radio skaraborg


Kommentarer
Postat av: Runo Johansson

Vad enkelt det måste vara att leva i en så svartvit värld som du tycks göra. Allt Alliansen gör är fel och allt rödgröna röran säger sig vilja göra är rätt. Er politik att ge allt till alla är inte trovärdig. I en situation som denna fodras ansvarstagande och samling snarare än populistiska utspel som ska finansieras med sedelpressar. Gigantiska budgetunderskott som er politik skulle leda till är minst av allt vad Sverige behöver nu. Jag är uppriktigt oroad över hur det går för Sverige om Mona Sahlin som inte kan sköta sin privata ekonomi ska sköta landets tillsammans med Ohly och hans kommunister. Måtte Alliansen vinna 2010!!!

2009-01-13 @ 22:13:25
URL: http://runosblogg.blogspot.com
Postat av: Sune

Ett förslag är att (S) tar och beställer 1000 st. lastbilar för att hålla Volvo igång och därigenom minskar arbetslösheten...

Eller varför inte en rejäl upprustning av försvaret av stridsfordon, där Volvo och Scania får leverera motorerna..........

2009-01-14 @ 07:47:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0