Skyll inte på budbäraren, det är regeringen som försämrar försäkringskassan, nu går vi dit.


Försening av utbetalningar, som vi har sett de senaste månaderna, har fått omänskliga konsekvenser. Vi har kunnat läsa i tidningarna om människor som hamnat i ekonomisk kris, inte har kunnat betala sina räkningar i tid och som tvingats ta banklån. Tusentals är drabbade.

Försäkringskassan har ett underskott på 900 miljoner. Ansvaret för detta är regeringens.

Trots underskottet, trots larmrapporter och trots redan långa handläggningstider så tar inte ministern ansvar och agerar för att reda upp situationen. Tvärt om har ministern mage att lägga skuldbördan på Försäkringskassan själva.

Nu går S-kvinnor i Skövde till Försäkringskassan för att på plats se och höra hur det är ställt.

Det måste tillskjutas till resurser så att Försäkringskassan får möjlighet att utföra sitt uppdrag. Om inte annat så för alla dessa sjukskrivna som fortfarande inte fått besked om de kommer att utförsäkras, eller för alla pensionärer som sitter och väntar på att få sitt bostadstillägg, eller de sjukskrivna som inte fått någon ersättning på flera månader.  


Kommentarer
Postat av: Fredric Kjellberg

FK har fått mindre anslag men de har även gjort en extremt stor omorganisation i syfte att spetsa till sin kompetens på färre öppna kontor och fler telefonkundtjänster. Jag är lika lite förvånad att det inte fungerar nu som jag var när det inte fungerade för 2-3 år sedan. Det klarade inte sitt uppdrag innan neddragningar och omorganisationer heller. I grunden handlar det tror jag, trots detta, ändå om ett fundamentalt fel i sitt sätt att arbeta och strukturer upp helheten.

2009-01-19 @ 11:13:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0