Vad är utanförskap?

Det blev en lång debatt på fullmäktige i Skövde om det skulle utarbetas en plan för att minska utanförskapet i Skövde kommun, samt att definiera utanförskap.


Bakgrunden var en fp motion om  att "kommunfullmäktige beslutar utarbeta en strategi för att minska utanförskapet i Ryds Centrum samt att undersöka om fler områden i kommunen har utanförskapsindex som är oacceptabla samt att i så fall vidta åtgärder mot detta".


 Borgarna i stort sett lagt beslag på ordet utanförskap och det dags att reda ut begreppen

När en person stannar hemma för sin influensa ökar utanförskapet med regeringens mått men inte när någon exempelvis inte har något reguljärt jobb, ingen sjukförsäkring utan försörjer sig på att jobba svart.

I länder med låg sysselsättningsandel och svaga sociala försäkringar är borgarnas "utanförskapet" litet.


Nu när det riktiga utanförskapet ökar och utsorteringen på arbetsmarknaden drabbar enskilda hårt, då är det viktigt att klara ut vad som är vad och försöka få bort dimridåerna .


interpellation


Kommentarer
Postat av: Linda

Det där är alltid så svårt att definiera.

2009-01-27 @ 08:42:40
URL: http://linda120.blogg.se/
Postat av: Fritt ur hjärtat

Jag tycker du ska besöka min blogg Monica, ett par inlägg där är verkligt intressanta för din frågeställnig.

2009-01-27 @ 09:31:09
URL: http://fritturhjartat.blogspot.com/
Postat av: Anders Nilsson

Byt ut "utanförskap" mot maktlös så är det vad jag menar att det handlar om, maktlös är den arbetslöse utan kassa och fungerande arbetsförmedling, maktlös är den sjuke i händerna på FK´s godtycke, maktlös är den lågavlånade som inte kan leva utan stöd, maktlös är de funktionshindrade som ingen hör, invandraren som ställs utanför pga av sina namn etc.Politik har alltid varit en fråga om makten därför borde vi socialdemokrater tala om de maktlösa.

2009-01-27 @ 13:47:42
URL: http://my.opera.com/ekehog/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0