Ytterligare ett krispaket med för mycket silkespapper och för lite innehållIbland skojar jag lite med släkt och vänner när jag ger paket . Jag kan göra paket som är stora utanpå men som innehåller ytterligare ett paket och sedan ytterligare ett och längst inne ligger det två 10-or inslagna i mycket silkespapper. Men det är ju på skoj och i helt andra sammanhang.

Finanskrisen, jobbkrisen och klimatkrisen är alldeles för allvarligt för att skoja om.

Regeringen presenterar paket med för lite innehåll. Det räcker inte för att hindra den enorma ökning av arbetslösheten.

Det behövs ROT-avdrag till hyreshus, det behövs Investeringar i framtidens gröna jobb, investeringar i jobb och utbildning för de som nu varslas, och mer resurser till kommunerna.


Regeringen fördjupar jobbkrisen och det kommer att leda till ökade underskott i de offentliga finanserna och  kvalitetskris i välfärden. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) säger att 20 000 jobb hotas i välfärden.


Det är bra att företag nu får möjlighet till uppskov med skatteinbetalningar. Men det löser inte det grundläggande problemet att bankgarantin har havererat.


Kommentarer
Postat av: Johan Pettersson

1) Vad är det för skillnad på ROT-avdrag och avdrag för hushållsnära tjänster? Vill du ha en generell sänkning för alla tjänster? om det nu ger jobb...

2)Vad för typ av investeringar i jobb och utbildning menar du? Förutom den rekordsatsning på infrastruktur och forskning och med för många utbildningsplatser?

3) Kommuner får 8.9 miljarder mer pga av sänkta arbetsgivaravgifter och kommunal fastighetsavgift mm. (se också http://departementet.wordpress.com)2009-01-24 @ 19:59:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0