Barn lider av ökade klyftor och ekonomisk stress i familjer


Sommar betyder bad, resor inom och utanför Sverige, åka på läger för att rida, spela fotboll eller liknande. Men det mesta kostar pengar. Alla har inte råd.

Det finns barn som inte har råd att gå till simhallen - om den ens är öppen, som inte har lantställen att åka till. Det är också väl känt att barn till föräldrar som har svåra psykiska problem eller som har missbruksproblem har sin tuffaste tid när inte skola och fritids finns som en frizon. Här måste politiska beslut och mod att stå upp för barnen.

Tyvärr leder den höga arbetslösheten och neddragningar i kommuner och landsting också till att barn far illa på fler sätt. Ekonomisk stress och oro inför framtiden sänker tolerans nivån hos föräldrarna och vissa barn blir utsatta för övergrepp.

Sverige är ett föregångsland som var först i världen med barnagaförbud. Det har varit framgångsrikt bland annat därför att det också genomfördes en mängd informationskampanjer. Även om det är långt kvar till barnagaförbud i resten av världen, gäller det också at leva upp till förbudet här hemma.

Tyvärr finns oroande tecken på att misshandeln i hemmen ökar igen. Inget barn ska behöva uppleva våld hemma. En förälder får inte kränka sitt barn. Barnmisshandel förekommer i alla samhällsklasser och i alla olika grupper. Detta är alarmerande. Därför är det dags att starta upp arbetet med barnfrid i Sverige igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0