Allt fler går i Olof Palmes fotspår i Almedalen

Undrar om Olof Palme tänkt sig att så många skulle vallfärda till Gotland för att ta del av politik, näringsliv och samhällsdebatt när han startade Almedalstalen? Han stod på ett lastbilsflak för 41 år sedan och återkom sedan varje sommar för att tala till turister och Gotlänningar. Han talade om rättvisa, tillväxt och fler jobb.

Numera betraktas Gotlandsveckan både som ett jippo och som en spännande mötesplats för företag, lobbyister, journalister, beslutsfattare och allmänhet.  Att veckan vuxit rejält de senaste åren kan ha att göra med att mycket privatiserats. Många vårdföretag ser en chans att knyta goda kontakter med politiker på olika nivåer.  Även om en del bara vill ha skvaller och ytlighet så finns det både seriösa och problematiserande seminarier och samtal.

Minglet i vimlet är både viktiga och trevliga men höjdpunkten blir ändå partiledartalen där Lars Ohly var först ut i kväll, med spännande förslag på hur nästa finanskris ska förhindras/mildras

Jag börjar måndagen med att sitta i en panel i Donnerska huset kl.11 med Göran Petersson (m), Mikaela Waltersson (mp), Roger Tiefansee (c) Anders Nordström, Sidas generaldirektör, och Penny Davies från Diakonia. Vi ska diskutera Kapitalflykt - ett hårt slag mot fattiga i finanskristider.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0