De orättvisa ojämlika ersättningarna vid arbetslöshet


Arbetare i LO-grupperna har fått ta den stora jobbsmällen, medan tjänstemännen berörs betydligt mindre. Krisen har inte på allvar nått tjänstesektorn och bedömningarna går isär om hur hårt den kommer att drabbas. Det tudelade Sverige avspeglas också i avgifterna till a-kassorna. Efter maktskiftet i Rosenbad 2006 har systemet lagts om och den 1 juli 2008 infördes en så kallad arbetslöshetsavgift.

Därför är det LO-medlemmar får ta smällen nu när arbetslösheten förväntas stiuga ännu mer till ofattbara 12%. En naturlig följd av regeringens politik som hela tiden pläderat och arbetat för större skillnader i samhället.

En del blir förvånade över detta faktum trots att vi från oppositionen påpekat det om och om igen. Då har våra argument viftas bort med "gnäll"

Men det är inte bara LO-medlemmar som behöver en ny mer rättvis a-kassa. Det tjänar alla på i dessa oroliga, otrygga tider.

Den otygghetschock som regeringen orsakat har medfört att den inhemska konsumtionen fallit mest i Sverige, att lågkonjunkturen fördjupats och många står utan ekonomisk trygghet helt och hållet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0