Investera i barnens skola och i servicen i kommunerna

Menas vi satt på finansutskottet idag kom konjunkturinstitutet med sin dystra prognos om att lågkonjunkturen fördjupas ytterligare under 2010 och att 250 000 jobb försvinner. Läget i svensk ekonomi försämras kraftigt i år .  Industrin drabbas hårdast, där försvinner var sjätte jobb. För att mildra effekterna av den djupa lågkonjunkturen behöver den svenska ekonomin mer en kraftig efterfrågestimulans.

Detta ger större tyngd i våra argument för satsning på trygghet och välfärd i svåra tider. Regeringen har missbedömt allvaret i krisen och dess passivitet har redan lett till alltför hög arbetslöshet. Statsfinanserna gröps ur av den ökande arbetslösheten och regeringen vägrar att mildra krisen. Det behövs en kraftfull satsning på kommuner och landsting, en utbildningssatsning och stora investeringar i infrastruktur och bostadsbyggande samt en förstärkt a-kassa.

Nu behövs våra förslag på att investera i skolorna, att satsa på kommuner och landsting och på ekonomisk trygghet för de som vill studera under sin arbetslöshetsperiod.

Varför är regeringen så passiv? Antagligen för att de inte vill ha en fungerande offentlig sektor. De vill att fler ska titta efter privata egna lösningar, därför vill de inte satsa på en bra service i offentlig regi. De låter hellre skolorna förfalla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0