Isgata, Istid och snögubbar


Jo visst är det vinter. En lång vargavinter som Anders Borg så uppmuntrande brukar säga.

Men denna isiga tid hade kunnat mildras om regeringen fokuserat mer på jobben och sådant som skapar jobb istället för att öka klyftorna och straffa de som förlorar sina jobb. För vad hjälper det om den arbetslöse får lägre a-kassa och högre skatt, när jobben försvinner?

Varför inte satsa på jobb och utbildning? Investera i forskning, i utbildningsprogram, i ett brett miljöbilspaket och ge krediter till fordonsindustrin. Reparera a-kassan så att de som varslas och blir uppsagda kan få ut en rimlig ersättning.

Idag har IF Metall och arbetsgivarna har skrivit under en krisöverenskommelse som öppnar för lönesänkningar i industrin. Stefan Löven kallar krisen för isgata rakt ner men snögubbarna i regeringen står fastfrusna och påstår att de inget kan göra. Det är industriarbetarna som får ta hela smällen av att konjunkturen viker. Industrisektorn har under hela vintern efterlyst insatser från Arbetsförmedlingen, så som utbildningssubventioner till hårt utsatta företag. Men det har inte gjorts. De har inte fått resurser. Därför tvingas fack och arbetsgivare till det här. Det kunde inte ha varit något lätt beslut. De tar ansvar i en svår tid men regeringen skyller bara ifrån sig och säger att det inte är deras fel att det är kris och att de inget kan göra. Nej det är väl ingen som påstått att det är regeringens fel men de måste i alla fall ta till åtgärder för att påskynda islossningen


Kommentarer
Postat av: Jennyh

Tycker du att det är okej att amma offentligt eller ej? Lämna gärna din åsikt hos mig!

2009-03-02 @ 23:12:47
URL: http://jeennyh.blogg.se/
Postat av: BeingTobbe

Oh, en blogg som snart firar fyra år :) Grattis

BeingTobbe.blogg.sePS. Lägg till din blogg på tusenhemsidor.blogg.se

2009-03-02 @ 23:17:43
URL: http://beingtobbe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0