Rättvisa skatter för att bekämpa jobbkrisen


Det går inte att fortsätta som den borgerliga regeringen att slarva överskott från de goda åren med gigantiska skattesänkningar till de som har det bäst. I år lånar de pengar för att kunna sänka skatterna ytterligare med 15 miljarder. Sedan påstår de att de tar ansvar för ekonomin när de inte kan ge kommuner och landsting mera pengar. Vi vill ta ansvar och berätta i god tid att det inte blir skattehöjningar för alla utan för de som har råd.

Vi vill införa en ny förmögenhetsskatt, där de som har en förmögenhet som överstiger 2 miljoner för ensamma respektive 4 miljoner kronor för sammanboende får betala 1 procent i förmögenhetsskatt. Det är rättvisst att de som kan får vara med att betala till den välfärd som alla vill ha.

Vi vill att de med stora kåkar och villor som är taxerade till mer än 5 miljoner kronor ska betala en extra fastighetsskatt på 1 procent av taxeringsvärdet över denna nivå.

Vi vill höja inkomstskatten för dem med riktligt höga inkomster. Vi tittar på olika modeller - men den som tjänar närmare en miljon kronor om året kommer med vårt förslag att få betala mer i skatt än i dag.


Kommentarer
Postat av: hans

Kommer några av dessa skattehöjningar drabba dig?

2009-03-27 @ 16:24:25
Postat av: Feminix

Har du tänkt på att om vården av barnen räknades som ett arbete skulle ingen mor vara arbetslös?

2009-03-27 @ 16:30:03
URL: http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/
Postat av: Dracuula

Hallå! Året är 2009. Socialismen faller. Hammarby hockey finns inte längre och snart gäller detsamma för socialismen. Tänk moderna tankar. Sveriges väg ut ur krisen kan inte ledas av TobleroneMona, rabarberparet i miljöpartiet och Mao Tse Ohly. Tyvärr men bildat folk ska leda landet.

2009-03-27 @ 20:10:28
URL: http://dracuula.wordpress.com/
Postat av: Gryningsräd

Det är bara (S) som tror att man skall kunna beskatta sig ur en kris. Pinsamt...Era 5 miljarder kommer naturligtvis inte att räcka till något av det som ni gapar om - det räcker ju precis till "ge SAAB en chans". Men resten då? Det är klart som korvspad att inkomstskatten kommer att höjas till pensionärernas nivå (rättvist serru!) och några kronor dyrare bensin så att (MP) tillåter återinförandet av förmögenhetsskatten.

2009-03-30 @ 01:18:25
URL: http://www.gryningsrad.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0