Regeringens passivitet hotar jobben

Regeringens handlingsförlamning hotar kommunerna och regionens ekonomi. Först är regionen och de mindre kommunerna drabbade men inte långt efter kommer Lidköping, Skara, Skövde med flera kommuner, Alla står inför en svår ekonomisk situation många riskerar att förlora sina jobb. Nivån och kvalitén på välfärden och därmed välfärdstjänsterna hotas. Dessutom spär detta på arbetslösheten. Varför står regeringen handfallen, är det ren ovilja att hjälpa kommunerna?


Staten och därmed regeringen har den stora möjligheten att rädda jobben och kvaliteten på välfärdstjänsterna genom ökade statsbidrag, men det gör de inte. Alternativet för kommuner och landsting är att varsla personal om uppsägning eller att höja skatterna.


Vår bedömning är att 5 miljarder kronor extra måste tillföras landets kommunsektor redan i år. Inför nästa år måste ännu mer omfattande investeringar till för att stoppa kvalitetsraset i välfärden. Det borde vara självklart för alla regeringar att jobben och välfärden ska prioriteras, men inte för den här moderatstyrda regeringen. Redan har regeringens passivitet resulterat i tusentals förlorade jobb. För att skapa jobb behövs investeringar i småföretagande med sänkta arbetsgivaravgifter och satsningar på gröna investeringar i exempelvis energieffektiviseringar och underhåll av järnväg, Och naturligtvis trygghet för de som drabbas av arbetslöshet. När ska den borgerliga regeringen sluta skylla på den enskilde och straffa dem med högre skatt och lägre a-kassa bara för att företaget går i konkurs?


Kommentarer
Postat av: nina drakfors

en passiv regering är väl helt i linje med Mmoderaternas ideologi att staten ska så lite som möjligt lägga sig i?De vill få människor till att vara aktiva men själva förespråkar de passivitet när det gäller ett statligt ansvar, skrämmande.

2009-03-17 @ 11:19:01
URL: http://www.s-info.se/drakfors

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0