Satsa på skolan men sätt inte betyg i låga åldrarJust nu kan man rösta om betyg i lågstadiet i tidningen Expressen.

Barn mognad olika fort och jämför tyvärr med varann vad de får för betyg. Eftersom betygen kan bli självuppfyllande är det olyckligt att starta för tidigt med att sortera barnen. Men däremot behövs täta kontakter och diskussioner mellan hemmet, skolan och eleven. Och det behövs lärare till eleverna.

Nu slår även krisen mot skolan. Lärarnas fackliga organisationer lämnar uppgifter om att mellan 1000 och 2000 lärare nu kommer att varslas. Få kommuner kommer att klara sig oskadda.

Under den förra borgerliga regeringens tid tvingades kommuner att spara på skolorna på ett sätt som vi fortfarande kan se spåren efter. För att undvika samma kris i välfärden måste regeringen skjuta till mer pengar till kommunerna. Regeringens passivitet riskerar nu att döma en hel generation till att inte få de kunskaper de behöver i framtiden.

Över hela Sverige höjs nu röster om att inte låta skolan falla isär på grund av regeringens ovilja att göra det som krävs. Föräldrar och elever protesterar, såväl socialdemokratiska som borgerliga företrädare i kommuner och landsting kräver mer resurser, och lärarna och deras fackförbund vittnar om hur krisen nu slår mot undervisningen.

Den moderatstyrda regeringen tog över en stark ekonomi. De hade en historisk chans att investera i det som bygger Sverige starkt men istället prioriterades sänkt skatt. Mest för dem som tjänar bäst och redan har mest. Regeringen lånar just nu till skattesänkningar till dem som tjänar bäst. Istället behövs statsanslag till kommunerna och ett Sverige som återigen investerar i kunskap och omsorg om våra barn och ungdomar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0