Socialbidragen ökar lavinartat trots att vi har en regering som påstod att de skulle prioritera jobben.Investera i jobben hellre än försörjningsstöd. Satsa på entreprenörskap, utbildning, gröna jobb, förbättrad trygghet och höj anslagen till kommunerna och välfärden nu.

Men vad är det som sker? En regering som uppenbarligen misslyckas på punkt efter punkt, kan komma undan med att skylla på någon annan. Varför granskas de inte hårdare gentemot sina vallöften? Inte gick de till val på att det skulle bli bättre för alla bara om det var högkonjunktur, visst lovade de jobb ! (Fanns det finstilta texter i deras valmanifests som lydde något I stil med att om vi sänkt skatterna med 80 miljarder då får ni klara er själva om det blir lågkonjunktur?)

Socialstyrelsens statistik över utvecklingen av socialbidragskostnaderna visar på katastrof . I 78 procent av kommunerna (225) ökade utbetalningarna av socialbidrag under fjärde kvartalet 2008 

Den moderatstyrda regeringens passivitet inför jobbkrisen och dess oansvariga hantering av a-kassan resulterar nu i färre jobb och mer bidrag. Kommunerna tvingas nu låta skola och omsorg stå tillbaka för ökade socialbidragskostnader.

Kommentarer
Postat av: Johan Pettersson

kan du redovisa några siffror över att de misslyckats med jobben?

För vad jag vet så är det fortfarande fler som arbetar idag än 2005 och att det antagligen kommer vara det under hela 2009?

Trots en finanskris regeringen inte styr över.Och hur exakt vill du satsa på entreprenörskap? Genom "förmögenhets"skatt?

2009-03-05 @ 08:28:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0