Varför ställs det andra krav på kvinnliga politiker, än på män?


Trots att socialdemokraterna är det klart största partiet, trots att vi dessutom tillsammans med v och mp har ett övertag i opinionen över den blå alliansen så framställs vi just nu som förlorare i all media. Det är naturligtvis medvetet eftersom det i sin tur blir självuppfyllande. Just nu pågår en kampanj mot Mona Sahlin. Kampanjmakarna har haft sina tentakler ute på alla håll för att sänka Mona. Att hon dessutom framställs som tråkig och för trista kläder är tyvärr enbart för att hon är kvinna. För vem skulle säga till Fredrik Reinfeldt att  har skulle ha nätstrumpor på sig i TV nästa gång han ska gäspa fram något om att det är dåliga tider?

Människor i allmänhet har alltid haft en tendens att endast gilla sådana människor som är som dem själva, eller är någon de ser upp till och skulle vilja vara som, skriver  KAROLINA LASSBO när hon föreslår att Mona Sahlin ska ha möntrade strumpor på sig. Otoligt lågt.
Majoriteten av svenskarna känner inte igen sig i den torra politikern Fredrik, men han accepteras ändå just nu. Han accepteras för att han är man och har kostym på sig.

Vi som är Sahlin anhängare är enormt många. Vi finns ju både inom och utanför partiet och hon blev framröstad som partiledare just bara för att hon är så duktig och erfaren som politiker, inte för de kläder hon har på sig. Det häftiga med Mona är hennes duglighet kombinerat med livsglädje och känslor. Vi är många som mer än gärna ser Sahlin som vår första kvinnliga statsminister och då får vi faktiskt jobba för det nu.


Kommentarer
Postat av: Sune

"Vi som är Sahlins anhängare är enormt många".

Men de minskar fort.........

2009-03-05 @ 19:36:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0