Är regeringen nöjd med den höga arbetslösheten?


Idag på partiledardebatten fick vi höra att Sverige inte har råd att motverka arbetslösheten.

Vi har inte råd att investera i mer utbildning eller mer i välfärd hos kommuner och landsting.

Jag undrar varför borgarna har den taktiken? De vill väl antagligen inte att alla ska ha jobb. Då kanske arbetarna ställer för höga krav eller vad kan det annars vara för skäl?

Vi fick också höra att det var viktigare att få åka utomlands för operation än att kapa vårdköerna i Sverige. Så moster Svea ska åka till Spanien för att operera sig.???

dn

svd

Nöjd statsminister


Kommentarer
Postat av: Anders

hur skapar mer utbildning fler jobb?? svaret är att det gör det inte! Men vi får en härligt stelbent arbetsmarknad, ta "kunskapslyftet" som exempel. I praktiken krävs i dag en civilekonomexamen för att överhuvudtget få ett bankjobb, och man undrar ju om man behöver en fil.mag i datalogi för att jobba på Telias tekniska support? Svaret är givetvis nej, men så fungerar det i praktiken. Varför är det inte bra med "överkvalificerad" personal då? jo att flexibiliteten på arbetsmarknaden försvinner när det krävs långa och omständiga utbildningar till jobb som inte nämnvärt blivit svårare att utföra. Kompetenshöjande åtgärder i all ära men det kan inte vara lösningen på arbetslösheten.

2009-05-25 @ 21:00:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0