Dags för Sverige att driva kravet om revidering, varför vägrar regeringen?


Varför ska vi acceptera diskriminering på arbetsmarknaden? Arbetare som utför samma arbete på samma arbetsplats har helt olika löner och arbetsvillkor bara för att de kommer från olika länder. Det är oacceptabelt.

Därför måste Sverige kräva revideringe av utstationeringsdirektivet.


Allt fler fall av oseriösa företag som utnyttjar arbetare med hjälp av EU:s fria rörlighet genom att dumpa löner och försämra villkor för utstationerad arbetskraft.


Då pressas även svenska löner nedåt och med det också försämrade villkor på svensk arbetsmarknad. Därför måste ett antal förändringar till i EU:s lagstiftning, det så kallade utstationeringsdirektivet. Vi Socialdemokrater föreslår därför fyra konkreta ändringar i utstationeringsdirektivet som är nödvändiga för komma tillrätta med den här utvecklingen. Vi vill uppmuntra konkurrens med kunskap och kompetens, inte med låga löner och försämrade arbetsvillkor. Utan en förändring av utstationeringsdirektivet och ett socialt protokoll i EU:s fördrag blir det dock svårt.

Men Littorin vägrar, Malmström vägrar, Borg vägrar och Reinfeldt vägrar för att de är rädda för sina egna konservativa partikollegor i EU.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0