Jag har gillar Margot men.....


I frågan om aktiviteter i EU bland ministrarna så blir jag förvånad över att Margot inte väger in vilka frågor de borgerliga ministrarna driver. Och inte bara räknar hur ofta de är i Bryssel eller hur ofta de kontaktat henne.

Det viktiga är ju att driva på i frågor om att människan går före marknaden, att jobben går före kapitalet och att frihet från förtryck är större än fritt flöde. Ett Europa som sätter barnen, jobben och tryggheten i främsta rummet.

Sverige hade ett gott rykte inom EU med den förra socialdemokratiska regeringen och möjligen har de nya ministrarna fortsatt i den andan, möjligen har de ringt Margot Wahlström oftare eftersom de är nya och gröna och behöver lotsning innan de hamnar rätt. Det behövde inte den förra regeringen de visst vem som hade hand om vilken fråga och tog direkt kontakt med berörd kommissionär.  Inför ministerråd är det ju andra regeringar inom Europa man ska kontakta och inte Margot Wallström. Dessutom är det som sagt betydligt viktigare att titta på innehållet än på hur många cocktailpartyn de deltagit i

Den borgerliga regeringen driver ju inte arbetarnas rättigheter och de vägrar ta upp arbetsrättsliga frågor. Det beskriver EU-parlamentariker Jan Andersson på ett bra sätt


Kommentarer
Postat av: Anonym

orka

2009-05-05 @ 18:34:29
Postat av: Peter Friberg

Hej Monica!Att du inte gillar den nuvarande regeringen är ju inte obekant för någon, men nedan citerade inlägg från dig har väl ändå ett lågvattenmärke?"möjligen har de nya ministrarna fortsatt i den andan, möjligen har de ringt Margot Wahlström oftare eftersom de är nya och gröna och behöver lotsning innan de hamnar rätt. Det behövde inte den förra regeringen de visst vem som hade hand om vilken fråga och tog direkt kontakt med berörd kommissionär. Inför ministerråd är det ju andra regeringar inom Europa man ska kontakta och inte Margot Wallström. Dessutom är det som sagt betydligt viktigare att titta på innehållet än på hur många cocktailpartyn de deltagit i."Kan du inte glädjas åt att Svergige representanter gör bra ifrån i Bryssel?

Peter

2009-05-05 @ 19:41:05
URL: http://blogg.tidaholmarn.se
Postat av: Anders Nilsson

Om du tror att Margot Wallström räknat antal cocktailpartyn så säger det faktiskt mer om dig än om Wallström. Och faktum är ju att Sverige under lång tid tillhörde de som presterade sämst i EU. Tom Norge som inte ens är medlem lyckades få EU att fokusera på "sina" frågor med större framgång än Sverige. Vad hjälper det då att man har de renaste och vackraste idéer om man inte förmår slåss för dom. Ibland leder det till och med till valförlust.

En socialdemokrati utan förmåga till självkritik är dödsdömd.

2009-05-05 @ 21:58:10
URL: http://my.opera.com/ekehog/blog/
Postat av: Martin

Att hon inte bryr sig om vilka frågor de borgerlilga driver är det första sundhetstecknet från er sossar på länge. Om ni ägnade hälften så mycket tid åt att styra upp er egen politik som å å titta å klaga på andra så kanske ni hade vart värda å rösta på. Nu kommer min röst gå åt Schyman istället.När ska ni fatta att ni inte kommer att få några röster på att berätta för folk hur dåliga alla andra är????

Folk röstar inte på den minst sämsta. Dom röstar på den bästa!!

2009-05-06 @ 09:56:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0