Sabuni vill inte debattera jämställdhet i Riksdagen

jag har inte fått någon förklaring till varför jämställdhetsministern inte vill debattera jämställdhet i Riksdagen. Hon har kanske mycket att göra.......
Jag har bara fått ett meddelande om att Anders Borg tar den debatten.(Han kanske har mindre att göra.....)
 Regeringens politik gynnade männen i högkonjunktur. Skattesänkningarna gick till männen i mycket större utsträckning än till kvinnorna. Regeringens ovilja att mildra lågkonjunkturen riskerar också att drabba kvinnorna.

Jobbkrisen drabbar inte rättvist eller jämställt. Just nu är industrin hårt drabbad av varsel och många män och även kvinnor förlorar sina jobb. Bara IF Metall har i dag 34 000 arbetslösa medlemmar. De riskerar att bli 70 000.

Samtidigt försvinner tusentals jobb inom vård, omsorg och handel. Nästan hälften av kvinnorna under 25 år har ett tillfälligt jobb. Bland LO-förbundens kvinnor har var tredje anställd en tidsbegränsad anställning. 70 procent av alla vikarier är kvinnor. Deltidsarbetslösheten bland kvinnor är ett stort problem och de kraftigt försämrade villkoren för de deltidsarbetslösa leder till att många tvingas säga upp sin deltid, annars åker de ur arbetslöshetsförsäkringen helt.

Regeringens ovilja att ge mer resurser till kommuner och landsting innebär enligt Sveriges Kommuner och Landstings senaste bedömning att det försvinner 15 000 välfärdsjobb i år och ytterligare 33 000 nästa år - den stora majoriteten som drabbas är kvinnor. För varje ny prognos ökar kommunernas och landstingens underskott och därmed också de förväntade nedskärningarna.

För att inte tappa tempo i jämställdhetsarbetet och för att återställa arbetslinjen i landet behövs en upprioritering av jämställdhetsarbetet. Det behövs en medveten plan och politisk vilja.


Kommentarer
Postat av: Johan Eriksson

Är det inte en av de klassiska manliga härskarteknikerna att låtsas inte kunna stava eller uttala sina meningsmotståndares namn? Eller tror du på fullt allvar att ministern heter "Saboni"?

2009-05-15 @ 13:56:34
Postat av: Nina Drakfors

Om jag var jämställdhetsminister så skulle jag ta varje chans att debattera och skulle finna stort nöje i att få göra det men jag tror inte Saboni ser frågorna om jämställdhet som roliga eller viktiga, helt enkelt ett ointresse och det har hon ju uttalat flera gånger på olika sätt, enligt min tolkning och analys av hennes uttalande. Fortsätt va på och geno sitt agerande så visar man vad man går för...

2009-05-18 @ 09:42:05
URL: http://www.s-info.se/drakfors

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0