Sätt jobben först


Anders Borg påstår att det är aktiv arbetsmarknadspolitik med att anslå 10 miljarder i budgeten för att arbetslösa människor ska få a-kassa. Men det finns inget aktivt i den åtgärden. Det handlar ju om att sätta människor i arbete, vi har inte råd att människor inte arbetar. Vi sätter jobben först.

Tyvärr fortsätter varslen och snart kommer de även till kommuner och landsting i takt med att de får allt sämre ekonomi när socialbidragen ökar och skatteintäkterna minskar. kommuner säger upp eller sänker löner, försämrar servicen allt i den moderatledda regeringens regi.

När arbetslösheten ökar drabbar det alla på olika sätt. Många blir oroliga för sin ekonomi, nu när den moderatledda regeringen försämrat a-kassan på flera sätt. Men de som står längst från arbetsmarknaden drabbas hårdast. Därför behövs det en helhetssyn. En politik där människors kompetens tas till vara. Därför förnyar vi socialdemokrater vår politik så att den kan möta utmaningarna i svåra tiden. Ingen ska hamna mellan stolarna.  En uppgift för kompetensförmedlingen ska vara att ta fram den specialkompetens som arbetsgivare efterfrågar i allt högre grad medan kompetensförsäkringen ska göra det ekonomiskt möjligt att studera för att kunna ta mer kvalificerade jobb.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0