Ska Riksdagsledamöter ifrågasätta regeringen?


Vi Riksdagsledamöter skriver en mängd interpellationer och använder på så sätt Riksdagens kontrollmakt. Men då ifrågasätts vi i media för att vi stör de stackars statsråden i sitt viktiga arbete. Inte ska väl Littorin behöva gå till riksdagen och svara på frågor av jobbiga riksdagsledamöter får vi titt som tätt höra. Han gråter ju dessutom ut ibland i media för att det är så synd om honom. Men Littorin är som han är nästa dag kanske han bjuder på tårta för att det är så kul att svara på interpellationer, nästa dag igen kan han kalla alltihop för ett jävla skitår osv.

Men även andra ministrar antyder att de inte har tid att gå till Riksdagen, det är inte ovanligt att vi får vänta på svar i 2-3 månader istället för de 2 veckor som reglerna för IP-svar.

Men nu har de borgerliga ledamöterna tröttnat på att försvara sin regering och det är lite kul läsa  DNs ledare om stärk Riksdagen. Jag hoppas att det gäller även interpellationer, KU-förhör och att det tillsätts fler parlamentariska utredningar (något som den borgerliga regeringen lagt av med)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0