Tottos besked var att centern inte har något att säga till om

Har just avslutat en interpellations debatt med Sven-Otto Littorin angående Lagen om anställningstrygghet. Han höll med mig om at den var viktig för alla att bevara.
Att det går att avskeda människor relativt enkelt vittnar den höga arbetslösheten om. Nu finns krafter i samhället och i regeringen som vill göra det ännu enklare att avskeda de anställda på ett företag.

Turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd är flexibla och ger arbetsgivaren stor möjlighet att bestämma över vem som ska lämna arbetsplatsen vid arbetsbrist. Turordningskretsarna och viktig kompetens tas till vara vid förhandlingar. Dessutom finns de två undantagen som gör att arbetsgivaren kan avskeda utan att behöva motivera sitt beslut.

Få tror på allvar att det blir fler jobb för att det är lättare att avskeda, eller att unga får bättre förankring på arbetsmarknaden för att man försämrar deras anställningstrygghet.
Så Centern skulle inte ha något att säga till om var Tottos besked idag. alltid något men tyvärr vill ju inte moderaterna stå upp för tryggheten på arbetsmarknanden på EU-nivå.
En annan sak som han nämnde var att det inte var så illa med ungdomsarbetslösheten som vi påstår.
Han är nog ensam om den uppfattningen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0