Varför är regeringens stimulanspolitik otillräckligt?God ekonomisk politik ska att motverka utslagning på arbetsmarknaden. Enligt Finanspolitiska rådet är regeringens politik otillräcklig. De förslår flera konstruktiva förbättringar av den förda ekonomiska politiken.


Rådet menar att i denna allvarliga kris krävs fler aktivitet från politiska beslutsfattare. Finanspolitiska Rådet vill se större stimulans med mer pengar till kommunerna och fler platser i yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning. Det är vad vi socialdemokrater förslagit.


Finanspolitiska rådet säger också att  "Man kan inte åstadkomma aktiveringsinsatser bara genom att byta beteckning på långtidsarbetslösheten".


Hoppas Anders Borg börjar fatta nu, att det är mycket alvarligt Det måste vara slut på att låna till skattesänkningar - samtidigt som kommunerna tvingas säga upp lärare och undersköterskor.

Sverige har inte råd med än mer varsel och ökande arbetslöshet. Det går att mildra krisen genom att satsa på bland annat kommunerna.

  

Det går, men varför vill inte regeringen sänka arbetsösheten?http://www.finanspolitiskaradet.se/

Peter Andersson


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Stora bröst? Då får du få betala extraVad tycker du om att dom ska höja priset efter hur stora dina bröst är ?Kommentera

2009-05-11 @ 16:54:43
URL: http://naatys.blogg.se/
Postat av: Sosse

Bra Monica! Höj skatten för alla! Låt oss anställa en massa folk så de får jobb!! Höj skatten, och anställ folk för pengarna!

Höj helst skatten hur mycket som helst..

2009-05-12 @ 17:35:08
Postat av: Sara

Härlig blogg. Ha en fin dag!

Kram

2009-05-14 @ 12:27:21
URL: http://metrobloggen.se/grodan09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0