Varför ökar arbetslösheten mer i Sverige än i andra exportberoende länder?


Arbetslösheten ökar i hela EU och särskilt snabbt i Sverige. Arbetslöshet är alltid ett slöseri. Vägen till fler jobb går via kunskap och investeringar i ny och grön teknik - inte via låga löner och försämrade villkor på arbetsmarknaden. Därför måste jobben sättas först och därmed en mer aktiv kamp mot arbetslösheten framför passivitet. Vi är beroende av vår omvärld, men vi kan göra mycket här hemma också om viljan finns. Trygghet är nyckeln till framgång.

Europas unga måste få jobb, utbildning eller praktik. Unga människor ska inte behöva starta sitt vuxenliv i arbetslöshet. Inte någon ska gå utan jobb, utbildning eller praktik

Kampen för bra och trygga jobb kräver att vi samarbetar över gränserna. Idag hotas den svenska modellen med rättvisa villkor och kollektivavtal. Utländska arbetare är välkomna till Sverige men de ska ha justa villkor. Företag som konkurrerar med låga löner och farlig arbetsmiljö är inte bra för någon. Det är oacceptabelt för de utländska löntagarna samtidigt som det försämrar våra löner och våra arbetsvillkor. Stärk den svenska modellen och sätt människan före marknaden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0