20-årsdagen av FN:s barnkonvention men vad är det vi firar?

 

20-årsdagen av FN:s barnkonvention firas den 20 november med en stor konferens ledd av regeringen och den 19 november med pompa och ståt i Berwaldhallen med flera inbjudna celebra kungliga gäster och artister. För mycket jippo kan tyckas och för lite konkret handling för att flytta fram positionerna ytterligare. En av de många barnkämparna Nic Nilsson har påmint oss om att det inte hänt så mycket på de här 20 åren.

Jag tycker att det började bra med många bra kampanjer och satsningar på föreningslivet och kommuner så att de skulle införa/implementera barnkonventionen i hela landet. Men sedan har det kommit av sig

Och nu kommer givetvis kravet på att FNs barnkonvention ska bli lag eftersom ingen vill att barnen ska behöva drabbas av den borgerliga politiken.

Klyftorna och barnfattigdomen ökar allt mer.

Den borgerliga regeringen har sänkt ersättningarna för de mest utsatta grupperna, självfallet drabbas barnen. Visst de borgerliga företrädarena tror att sjuka blir friska av att bli fattiga men det är ju barnen som måste avstå från skolresan eller som inte kan vara med på de fritidsaktiviteter som kostar pengar.  

Så frågan är, vad är det vi firar egentligen?


Kommentarer
Postat av: Pelle

Hej Monica,

Såg dig i TV-soffan härom morgonen och då du sa "den succéartade kongressen"

Svårt att ta en socialdemokrat på allvar men ett gott skratt bjöd du på iaf....

2009-11-25 @ 11:13:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0