Den borgerliga majoriteten i riksdagen försämrar semesterlagen

Under den vilseledande rubriken ”förenklad semesterlag” försämrar nu regeringen semestervillkoren för löntagare. Med ett penndrag går en genomsnittlig löntagare miste om 4200 kr per år när den borgerliga alliansen senare i november i riksdagen röstar för försämringar i semesterlagen.

 ”Förenklingen” leder också till att en långtidssjuk löntagare förlorar upp till 13 betalda semesterdagar medan den som är långtidssjukskriven på grund av arbetsskada förlorar hela 25 dagars betald semester vilket motsvara en förlust på närmare 30 000 kr på ett bräde. Om regeringen redovisat en ordentlig analys över hur den här så kallade reformen slår hade man inte bara funnit att långtidssjukskrivna som redan befinner sig i en utsatt situation drabbas värst utan också att det är kvinnor som i större utsträckning är sjukskrivna på hel- eller deltid som förlorar stort. LO och TCO har i likhet med S, V och MP protesterat, dock utan framgång.
Från den 1 april nästa år gäller försämringarna. Arbetsgivarna får i konsekvensens namn utgiftslättnader i samma utsträckning som löntagarna får försämringar som en skänk från regeringen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0