Hur blir det med julskinkan? Finns det glada grisar med knorr på svansen?

 

Tyvärr håller den borgerliga regeringens djurskyddspolitik på att urholka vårt världsunika skydd. De förändringar som regeringen genomför lär i förlängningen ge upphov till fler skandaler.

Regeringen med Eskil Erlandsson i spetsen har inte tagit åt sig kritiken om att djurskyddstillsynen försämrats. Naturligtvis finns det INGA godtagbara ursäkter för att plåga djur.

Som en av sina första åtgärder lade den borgerliga regeringen ned Djurskyddsmyndigheten i Skara. Delar av verksamheten fördes över till Jordbruksverket, dock utan att några extra medel avsattes. Djurskyddsmyndigheten verkade för djurskyddsfrämjande åtgärder och satsade stort på forskningen kring djurskydd

 Därefter beslöt regeringen att överföra djurskyddskontrollen från landets kommuner till länsstyrelserna. En väl fungerande kontrollorganisation slogs sönder. Veterinärerna hinner inte ut på fältet och betydligt färre inspektioner görs i dag jämfört med för något år sedan.

 Nästa steg från regeringens sida blir privatiseringen av veterinärerna. Trots en god smittskyddsorganisation och en utbredd veterinär serviceverksamhet vill regeringen nu driva igenom att alla veterinärer ska bli egna företagare. Därmed riskerar vissa delar av landet att få en bristande veterinär vård. På platser med få djurhållare och låg djurtäthet lär endast ett fåtal veterinärer vilja starta eget. Detta slår mot de gröna näringarnas utveckling.

 

Det är beklagligt när djur vanvårdas och misshandlas. Med den tidigare starka djurskyddslagstiftningen som grund behöver det inte ske.

Jag kommer att äta svensk julskinka även i år men jag kommer att välja skinkan omsorgsfullt och förvissa mig om att grisen behandlats rätt och fått ekologisk odlad mat.

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6205104.ab

aftonbladet

svd

svert vecka


Kommentarer
Postat av: Berit

Det är djurplågare som föder upp grisar men även andra djur och fjäderfä i stora djurfabriker!

Hur kan det svenska folket vara så naiva och blåögda så ni tror att alla andra grisar har det bra där det inte avslöjades.

Det är generellt och inget undantag med vanvård av djur!

Du som måste ha skinka på julbordet och tror att ekologiska grisar har det bra,även dom utsätts för djurplågeri!

Ät vegetarisk skinka!

2009-11-29 @ 16:49:43
Postat av: Ulrika

Det är inte behandlingen av djuren hos uppfödarna som är problemet. Problemet är det normativa i köttätandet. Om vi inte såg det som helt naturligt och självklart att döda och äta djur och animaliska produkter skulle heller aldrig det vi nu sett med grisarna uppstå.



Det är ju det faktum att du, och de flesta andra, äter julskinkan som gör att uppfödaren föder upp grisen.



Håller med föregående talare: Ät vegetarisk skinka.

2009-12-05 @ 15:59:34
URL: http://marknadsbacken.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0