Maudan trixar och fixar

Maud Olofsson vill inte att det ska synas att det är fler arbetslösa nu än när socialdemokraterna styrde. Hon hävdar att ”sysselsättningen idag är högre än när Allians för Sverige tillträdde”, att det skulle vare “ett resultat av det förbättrade företagsklimatet.” Ingenting kan ju vara mer fel, dessutom nämnder hon inte den kris vi är uppe i, som drabbar såväl företag som anställda. Hon är bara nöjd. Undrar om hon överhuvudtaget pratat med varslade, arbetslösa eller för den delen missnöjda småföretagare?

Tomas Eneroth tar ner henne på jorden och förklarar att faktum kvarstår Sedan september 2006 har sysselsättningen enligt SCB nämligen sjunkit med två procentenheter. Dessutom har arbetslösheten ökat med 114 200 personer sedan Maud Olofsson tillträdde – trots att man har hunnit med både en högkonjunktur, en lågkonjunktur och en begynnande vändning. Värst av allt är sannolikt det faktum att “utanförskapet” – enligt moderaternas egen definition från valrörelsen 2006 – har ökat med 70 000 personer.

Det hjälper inte att trixa och fixa Maud. Borgarna har misslyckats med det de gick till val på. För det kan väl ändå inte vara så att vallöften bara skulle gälla om det var goda tider och bra förutsättningar!


Kommentarer
Postat av: Marcus

Och under högkonjunkturen 2002-2006 när ni styrde förtidspensionerades en halv miljon människor och ungdomsarbetslösheten ökade.Att arbetslösheten stigit är inte så konstigt med tanke på den kraftiga nedgången i ekonomin. Vändningen som du pratar om har knappt börjat.

Men hur förklarar du att socialiststyrda Spanien har en rekordhög arbetslöshet på 18%? Är det pga vänsterpolitiken eller finanskrisen?

2009-11-04 @ 13:34:50
Postat av: Roger Sjölander

Trixa och fixa, det är väl ändå socialdemokraternas varu- och adelsmärke. För övrigt gäller vallöften aldrig, och det har du som är socialdemokrat bred erfarenhet av om du tänker efter.I den djupaste lågkonjunkturen sedan 1930-talet ska det förstås göras poäng på att en del människor förlorar jobbet, det är klart. Men de kanske kan hoppas på att få komma tillbaka till arbetet eller rent av få ett nytt när konjunkturen nu verkar vika uppåt, i stället för att bli förtidspensionerade oavsett konjunktur, vilket har varit ett av ditt partis sätt att hålla arbetslöshetssiffrorna nere.Ja, så där kan man hålla på. Sakligt osaklig hela tiden.

2009-11-05 @ 03:24:25
Postat av: Johan Pettersson

Det är bättre att du agiterar för att de som är arbetslösa fått det sämre med den nya regeringen. Det är svårt att tro att en S-regeringen skulle skapa mer jobb (förutom offentliga jobb)

2009-11-05 @ 15:32:08
Postat av: Monica

Fixandet och trixandet består i att nu räknar Maudan personer istället för att räkna andelen av arbetskraften som är i sysselsättning.

Eftersom det är fler personer nu, ungdomskullarna som slutat skolan är mycket stora.

Sysselsättningen har inte ökat av andel av befolkningen, det var så vi räknad innan, men det vill inte Maud göra längre eftersom det inte gagnar hennes retorik.

BYT räknesätt när verkligheten inte stämmer...

2009-11-05 @ 16:33:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0