Mona tog hem segern

 

Mona vann debatten, ombudens hjärta och satte ned foten i viktiga politiska frågor. Så som företagande, ordning och reda i ekonomin, jobben, barns rättigheter, jämställdhet, gröna folkhemmet m.m.

Det blev inget stopp för friskolor, kraven ska vara de samma på kommunala som privata skolor (så kallade friskolor). Det blev inget förbud mot vinst i privata bolag i välfärdssektorn, men tydliga krav på kvalité oavsett driftsform. Det blev 80 procent i a-kassan. Det blev inte heller en omedelbar tredelning av föräldraförsäkring, men målet är att barnen ska ha rätt att få vara både med sin mamma och sin pappa när de är små, så att de knyter an till båda föräldrarna

Striderna klarades av i temagrupperna och partiledningen hyllades för sin lyhördhet

Mona Sahlin lyfte fram flera viktiga områden i sitt avslutningstal. Bland annat nämnde om Företagen och företagarna som är nu en självklar del av partiets jobbpolitik och inom välfärden har partiet skiftat fokus från systemen och driftsformerna till medborgaren.

Kongressens huvudfokus på jobb, höjda skatter för höginkomsttagare, utökad välfärd och generösare socialförsäkringar kommer att gillas av väljarna och vi åker styrkta hem till våra valkretsar som fullfjädrade valarbetare.

Det paradoxala är att ju bättre det går för partiet och för Sahlin desto mer kommer hon att försöka svartmålas i media. Jag vet redan nu att min egen borgarblaska Sla (Skaraborgs allehanda) kommer att skriva negativt om kongressen i morgondagens ledare, jag väljer att inte läsa den….


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0