Socialdemokraternas kongress är allas kongress

 

Kongressen har varit viktig och fantastik på många sätt. Vi har slagit fast vår ekonomiska politik med ordning och reda i ekonomi. Vi har givit förutsättning för fler jobb i privata näringslivet och kan satsa på kvalité i skolan, vården och omsorgen. Dessutom har Mona Sahlin visat sina styrkor och stärkt sin ställning ytterligare i partiet.

Att vi dessutom fått besök av vänstern och miljöpartiet visar på hur vi kan samarbeta. Snart ska vi regera ihop. Då vi ha världens bästa välfärd för vi vet att vinstintresse aldrig kommer att skapa bra sjukvård, skola och äldreomsorg. Vi vet att marknaden aldrig kommer att lösa problemet med global uppvärmning. Vi vet att det behövs en radikal politik för arbete åt alla. Och att marknadslösningar och högerpolitik ökar klyftor mellan män och kvinnor.

Jag har noterat att borgerliga partisekreterare redan avundsjukt kommenterat att vi inte samarbetar tillräckligt bra. De skulle bara veta….

 

besök på kongressen samarbete, kompromiss, s, v o mp

 

På slutet av kongressen kan jag passa på att tacka lite mer än vanligt. Det vanliga är att tacka personalen, ombuden, partistyrelsen, administratörerna och vännerna. Så tack ALLA Men jag kan som exempel nämna Peter Kennerfalk som dels är aktiv kommunalpolitiker i Norrköping och en kämpe för de facklig-politiska arbetet, han var en av de som såg till oss på kongressfesten. På tal om festen måste jag absolut nämna Marja Koivisto. En fest som blev fantastisk med sång, musik, dans och härlig gemenskap mellan 1800 socialdemokrater

(men som sagt tacket gäller alla)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0