Vad ska hända med SAAB?

 

Koenigsegg Group AB stoppar sitt köp av Saab Automobil. Regeringen har inte varit särskilt aktiv eller hjälpsam under tiden. Näringsminister Maud Olofsson började med att ”käckt” påstå att det var väl inte så noga om SAAB fick fortsätta.” - De anställda kan väl tillverka något annat”, som hon uttryckte det lite lättsinnigt. Det är förvånande att näringsministern inte ställer upp bättre på vår egen industri.

En enig Riksdag avsatte 28 miljarder till fordonsindustrin för ett år sedan. Medel som skulle kunna användas som lån, investeringar, hjälp i nöd eller kompetensinvesteringar. Det är förvånande att Maud Olofsson inte använde pengarna

Nu måste näringsminister Maud Olofsson snarast reda ut vad som gäller. Avser GM fortfarande att sälja Saab? Vilka andra möjliga köpare finns?

Det finns lösningar inom räckhåll med tanke på att Europeiska investeringsbanken ställt sig positiv till ett lån. Det måste finnas möjligheter för SAAB och alla måste hjälpas åt för att hitta dem.


Kommentarer
Postat av: Emil Eklindh

Nu är du dum Monica. SAAB har aldrig gått med vinst. Det är inte ett vinstgivande företag. GM har aldrig fått företaget att gå med vinst detta gör det hela till en enormt dålig affär för vem som helst.



Att ge SAAB ett lån både från Europeiska investeringsbanken eller från Regeringen håll är som att kasta pengar i sjön. Visst kanske några hundra får behålla jobbet ett tag till men vad skall vi göra sen då? Skall vi fortsätta att ge lån till ett företag som aldrig kommer kunna betala tillbaka?



En enorm omorganisering skulle troligen inte heller rädda SAAB. SAAB är ett företag som kommer att försvinna. Vilket jag ser som positivt. De har tillverkat stora bilar som ingen vill ha nu kanske man börjar med mindre bilar från andra företags håll. Sånna som folk vill ha. Och et kommer andra företag som kan ta dess plats.

2009-11-25 @ 09:54:00
URL: http://eklindh.blogspot.com
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Större bilar behövs alltid. Vem ska dra en husvagn eller släp med en VW Polo ? Sen att EU inte kan skydda sin inre marknad är skit.

2009-11-25 @ 15:31:33
URL: http://www.icedaniel.se
Postat av: Mikael

Det är så härligt att gå in på Monicas blogg - vinst varje gång! (Observera att det här säger jag enbart för att hon är kvinna)

2009-11-26 @ 19:57:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0