Anders Borg vill inte ha Borgfred

Nu har halva tiden på Sveriges ordförandeskap gått och än så länge har vi väl inte sett några framsteg precis. Men vi socialdemokrater vill att Sverige ska klara sitt ordförandeskap bra och att vi hittar gemensamma lösningar för jobbkrisen, klimatkrisen och finanskrisen.

Då är det mycket upprörande att finansminister Anders Borg väljer att ta strid med oss. Vi ledamöter i finansutskottet skulle i dag ha fortsatta diskussioner med nämnde Borg om hur en finansiell tillsyn skulle kunna gå till. En viktig fråga för hela EU nu när det kapitalistiska systemet blottat sina svagheter och vi ser att vi i allra högsta grad behöver tillsyn och insyn på hur bankerna sköter sig.

Men vad hände jo, Anders Borg meddelar att han inta kan komma förrän på eftermiddagen. Det tillhör ovanligheterna att vi flyttar ett finansutskottsmöte eftersom alla anda möten på eftermiddagen då också måste flytta på sig som en dominoeffekt.

Men vi tog till ovanligheten och flyttade vårt möte för finansministerns skull. Vi bjöd till och flyttade våra inplanerade möte på eftermiddagen.

Döm om vår förvåning när vi får veta vad det var som var så viktigt för Borg.

Jo, han skulle ha presskonferens om vår politik (inte sin egen) om vår politik. Och var hölls presskonferensen? Jo i finansutskottets sessionssal (för vi var ju ändå inte där….). Snacka om fräckhet.

Måttet är rågat, vill han inte ha Borgfred så behöver han inte


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0