Snart dags för sossarnas julafton

För mig är kongress det roligaste och häftigaste man kan vara med om.

Det är som julafton fast bättre. Något man längtat efter, sett fram emot och förberett en mycket lång tid. Alla rådslagsgrupper är färdiga och har levererat förslag, motionerna är som är skrivna av medlemmar runt om i landet, är inskickade och debatterade på arbetarekommuner, partidistrikt och partistyrelse, ombuden är utsedda osv

Nu packar tusentals socialdemokrater sina väskor och ska bege sig till Älvsjö utanför Stockholm. Väl framme blir det många härliga återseenden, många nya och gamla vänner träffas.

Efter Mona Sahlins öppningstal tar debatten fart. På julafton får inte alla sina önskningar uppfylla. Så är det på en kongress också. 1107 motioner ska behandlas på fem dagar. Jobben, välfärden och utbildnings- och forskningspolitiken - det är de tre kongressområden som det inkommit flest motioner till inför Jobbkongressen.  

Men även om det inte blir exakt som man tänkt sig när man plitat ned sin motion, eller skickat in synpunkter till rådslagen så blir det i alla fall bra, kanske till och med bättre när fler har fått slå sina kloka huvud ihop.

Söndagen den 1 november avslutas kongressen och då står vi rustade att ta valdebatten. Argumenten är slipade och vi åker hem för att vinna valet. Vinna för ett mer rättvist, jämställt och ansvarstagande regering.

Jag gillar kongresser, men jag gillar första maj och valrörelser också. Det här ska bli kul #jobb09


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0