Sverige kan bättre, satsa på de unga

 

Trots att arbetsförmedlingens chef försöker tona ner problemet med ungdomsarbetslösheten så går det inte att blunda för den.  Vi måste hörsamma ungdomsgenerationens krav, med SSU i spetsen på att de inte ska behöva börja sitt yrkesliv som arbetslösa

Sverige har Europas näst högsta ungdomsarbetslöshet. Bland ungdomar mellan 18 och 24 år var det i juni dubbelt så många arbetslösa som ett år tidigare. Arbetsförmedlingen spår att var tredje ung kommer att vara arbetslös nästa år. Dagens jobbkris och det ovanligtstora antalet unga som nu slutar skolan sammanfaller och måste givetvis mötas med en rad olika åtgärder.

 

Tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet har socialdemokraterna föreslagit ett ungdomspaket för att rusta de unga inför framtidens arbetsmarknad. Alla unga arbetslösa mellan 18 och 24 år ska kunna erbjudas jobb, utbildning eller praktik från första dagen, de ska inte behöva vänta i sex månader på att få hjälp.


Kommentarer
Postat av: Pia Schoultz

Först och främst måste man lyssna på vad ungdomarna själva har för ideér och att de finns, men vi har ett system som gör att ungdomar och andra arbetslösa inte får göra något själva, för gör de det så straffas de med att inte vara berättigade till de medel de idag får och lika bra är det kan man ibland tycka men de lär sig leva på 3 000 i månaden särskilt om de kan bo kvar hemma hos mamma o pappa trots vuxen ålder, annars belastas ju kommunens budget och det har märkts att socialbidragen har ökat för alla klarar inte av att bo kvar hemma av olika anledningar. Detta handlar om friska människor som vill försörja sig själva inte bara ungdomar. Det är inte deras fel utan systemet. Alla måste ju överleva på något sätt. Men det var inte mycket bättre när socialdemokraterna satt trots att det då gick mot bättre tider som också alliansen drog nytta av i början, men nu är det sämre än sämst trots att dessa arbetslösa, även sjuka inte är större i sammanhang än de som har jobb som har fått det lönemässigt bättre med sänkta skatter. Kommer dessa som har det "bra" bryr de sig om dem som inte har det lika ekonomiskt bra i Sverige? Det är en stor egofråga? Valet närmar sig år 2010 får vi reda på svaret. Kommer Sverige att bli som det var innan Alliansen. Nej! Jag har svårt att tro att allt kommer att kunnas ställas till rätta igen. Alliansen har förstört mycket av det arbete som hade gjorts av den riktiga arbetarrörelsen, de röda, för de blå arbetare som Reinfeldt förespråkar är bara blå dunster.

2009-10-09 @ 11:32:45
Postat av: Marcus

Ungdomsarbetslösheten var bland de högsta i Europa även när ni regerade, och då var det på toppen av en högkonjunktur och inte som nu under en kraftig nedgång i världsekonomin. Dessutom, om jag inte missminner mig så räknade ni inte in studerande ungdomar som söker jobb i arbetslöshetsstatistiken, vilket ni gör nu.

2009-10-09 @ 13:08:16
Postat av: jfgrönberg

du och flera andra inom socialdemokraterna verkar inte pålästa. var har ni fått 6 månader ifrån som ni alltid hänvisar till? ungdomar kan få hjälp direkt idag. regeringen ändrade det när krisen kom, innan var det efter tre månader första insatsen kunde göras. och det ni föreslår är ingen större skillnad på mirakelkur än den regeringen har. snacka om tomma tunnor..

2009-10-09 @ 16:20:46
Postat av: Anonym

jfgrönberg

Vadå pålästa? Vi lever i verkligheten. Ungdomar kommer i den sk hjälp du säger, men vad får de. Inget samma som förut men med en annan kassa som betalar ut. Tom tunna med andra ord precis det du själv beskrev.

2009-11-05 @ 10:53:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0