Varför har sossarna gått med på borgarnas skattesänkningar?

 

Frågan är berättigad och många undrar ju varför vi inte kan vrida klockan tillbaka och låtsats som om de tre åren av skattesänkningar på lånade pengar aldrig har skett.

Men det är lite mer komplicerat än så.

Tänk dig att du under har en lång tid planerat och sparat för en fest, där du ska bjuda på både mat och underhållning. Tänk dig att du har lagt upp kvällen så att maten och godsakerna ska räcka hela kvällen, till och med till nattamaten.

Tänk dig sedan att festen inte blir som du har tänkt dig, att vissa av dina gäster, tar över i köket och bränner vid maten. Men de bryr sig inte utan tycker att det vore jätte kul att äta upp alltihop på en gång. Att de börjar dela ut godis och mat på ett orättvis sätt (mest till de som redan fått mycket), att de inte tycker det är viktigt att maten räcker hela kvällen.

Att de redan vid 23-tiden början gå in till grannen för att för låna mer mat och godis.

Då kan man naturligtvis låtsats om det aldrig inträffat, blunda för verkligheten och genast gå runt och skrapa tillbaks maten från tallrikarna.  

Eller så får du anpassa dig till det inträffade, försöka rätta till det så gott det går. Säga åt de som fått på tok för mycket godis, mat och dricka att de gärna får dela med sig till resten av gänget.

 Det är därför vi har accepterat de orättvisa skattesänkningarna när de väl är genomförda. För den saken skull betyder det inte att vi gillar det men måste inse läget. Nu måste vi sakta men säker börja införa skatt efter bärkraft igen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0