Inte lika kul att sitta i regeringen längre, eller?

”Oj va roligt det var att ta över regeringsmakten och oj vad det skulle hända mycket”

Men det skulle ta två år innan den borgerliga politiken skulle ge resultat sa Anders Borg i en radio intervju. I början gick det ju bra att styra landet eftersom det var ordning och reda i ekonomin och högkonjunktur. Men nu är det inte lika kul längre.

Så här tre år efteråt kan vi konstatera att det hänt otroligt mycket. Ökade klyftor, större skillnader, fler arbetslösa, fler i utanförskap, ökade socialbidragskostnader, oroligheter i landet, ungdomar som inte blir sedda protesterar, pensionärerna är arga, jobben försvinner, skillnaderna mellan män och kvinnor ökar igen, barnfattigdomen ökar, budgetunderskottet ökar osv.

Allt är inte regeringens fel men det är märkligt att regeringen säger sig oförmögna att ändra på det som sker. Det också märkligt att regeringen trixar med siffrorna och använder olika beräkningsmodeller för att slippa ta ansvar.

De borgerliga partierna gick till val på att fixa fler jobb och minska utanförskapet. Det var därför de vann valet. Då borde de också stå till svars för just de frågorna nu när det går åt rakt motsatt håll.

Läs mer på

 

alliansfrittsverige

s-buzz

uppföljningl

hur har det gått för regeringen

moderaterna raderar information

frågan som kommer avgöra valet

mona for president

 


Kommentarer
Postat av: John Apse

Skriv det där efter 6/10 då ni

presenterar er egen budget med

tillhörande förslag.

2009-09-25 @ 13:42:19
Postat av: Monica

Ja, john, det ska jag med glädje göra

2009-09-25 @ 14:36:25
Postat av: August Palm

John Apse "men soosarna då" bättre kan du väl? eller inte.

Skulle inte regeringen mätas efter hur de klarade jobben, de gjorde visst inte då är det bra att skylla ifrån sig på att andra kanske skulle vara lika usla.

2009-09-25 @ 14:42:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0