Ökade klyftor

Många talar om krisen som om den skulle slå mot alla. Jag har till och med mött ministrar som i Riksdagens talarstol påstått att alla får vara med och betala i sämre tider. Det är möjligt att regeringen försöker trumma in detta falska budskap, men sanningen är den motsatta.

De rika har blivit rikare under den borgerliga regeringens tid. Sedan regeringen tillträdde har skatterna sänkts med 85 miljarder kronor. Den fjärdedel av befolkningen som har de högsta inkomsterna har fått ungefär hälften av de borgerliga skattesänkningarna. Den fjärdedel av befolkningen som har de lägsta inkomsterna har endast fått drygt 6 procent av skattesänkningarna.

Som en följd av skattesänkningarna och att allt fler saknar ett jobb att gå till ökar inkomstklyftorna i Sverige. Riksdagens Utredningstjänst har utrett hur inkomstklyftorna förväntas att utvecklas de närmaste åren, med utgångspunkt från regeringens egna prognoser. Utredningen visar att inkomstklyftorna ökar kraftigt. Även detta är en medveten strategi från moderaterna som vill tvinga fram låglönejobb i Sverige.

Om inte regeringen hade drivit igenom sina skattesänkningar skulle budgetunderskottet vara cirka 80 miljarder kronor lägre år 2009 jämfört med 2006, enligt riksdagens utredningstjänst.

Resultatet efter tre år med högerpolitik är massarbetslöshet, ökade klyftor och skenande

budgetunderskott.¨

läs mer på http://www.rodgron.se/nyheter/granskningsrapporten-tre-ar-av-missade-chanser/

#jobbävning


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0