Vadå ökad sysselsättning Borg?

Det här tufft säger Anders Borg och drämmer till med ytterligare skattesänkningar för lånade pengar. Han beräknar att budgetunderskottet ökar till 107 miljarder.

Varför påstår Borg att hans politik ger fler jobb? Jo, han vill att det ska vara så och han tror att om han säger det tillräckligt många gånger så kanske andra också tror på honom. Men Sverige lyckats sämre än EU genom snittet och sämre än Finland med arbetslöshetsbekämpningen, så hittills kan vi inte se något resultat av det som Borg kallar jobbpolitik, tvärt om.

Han räknar med att arbetslösheten kommer att stiga ännu mer än vad regeringen räknat med tidigare. Nästa år räknar regeringen med att 11,4 procent går utan jobb. 2011 stiger siffran till 11,6 procent.

Vidare räknar regeringen med att 60 000 jobb försvinner i kommuner och landsting trots att de höjer anslagen tillfälligtvis nästa år med 10 miljarder.

Utanförskapet är högre. Klyftorna ökar, regeringen beskriver att andelen fattiga ökar med 30% pga lägre ersättningar och högre arbetslöshet. Socialbidragen ökar med 50% från 2006 -2011.

Det är inget annat än en orättvis, omodern och oansvarig budget


Kommentarer
Postat av: Ingrid Andreae

Någon måste pressa Borg, att tala om på vilket sätt jobbskatteavdraget ger fler jobb. Han får stå helt oemotsagd i TV, trots att ingen förstår sambandet. Anledningen till att kvinnor jobbar deltid är inte att de tidigare haft för hög skatt. Anledningen är att de inte får något heltidsjobb.

2009-09-22 @ 10:16:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0