Västbergarånet- Regeringen har ansvar för att helikoptrarna inte är skyddade

 

För två år sedan sprängdes en helikopter i Göteborg ändå har regeringen inte brytt sig om att fördjupa sig i dessa oskyddade helikoptrar. Det är oansvarigt av regeringen. Extra oansvarigt är det, för att inte kalla det för skandal att regeringen inte ens brytt sig om att skicka Helikopter utredningen på remiss. Leni Björklund fick regeringens uppdrag att utreda samutnyttjande av helikoptrar och överlämnade en SoU den 15 december 2008, sedan dess har inget hänt. Helikopterutredningens uppdrag var att se över hur den offentliga sektorns användning av helikoptertjänster kan bli mer effektiv. Utreda ökat samutnyttjande och lokalisering för att uppnå effektiviserings- och rationaliseringseffekter. Leni Björklund behandlade frågor om huvudmannaskap, samfinansiering, behov och tillgänglighet samt vilka begränsningar som kan finnas i de aktuella regelverken.
Utredningen fick även i uppdrag att genomföra en kartläggning över olika offentliga aktörers behov och resurser avseende helikoptrar och titta på hur man gör i andra länder.

Nu när det som inte får hända, ett spektakulärt rån med helikopter, händer borde Beatrice Ask ta sitt ansvar och inte bara skylla på polisen. Säkerheten har brustit. Det är ytterst regeringen som bär ansvaret, för att ingenting har hänt i ökad säkerhet och skyddade helikoptrar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0