Borg och a-kassan

Nu har Anders Borg uttalat sig i ekots lördags intervju, han tycker att man kan överväga att höja taket i a-kassan. Taket i a-kassan är låst i kronor och det betyder att det automatiskt urgröps hela tiden. Jo jo klart att han snackar så i år när det är valår. Men han lovar inget.

Men hittills har de bara ökad otrygghet och försämrat omställning till ett modernt samhälle. Försämringarna i a-kassan har gjort att människor blivit otrygga och inte kan planera sin framtid. De skapar inlåsningseffekter och försvagar Sveriges konkurrenskraft.

En halv miljon människor har trängts ut ur a-kassan för att den blivit för dyr, för dålig och för krånglig. Sedan har de försökt att lappa och laga sina misstag. Sveriges utveckling har fått stå tillbaka på grund av oro och rädsla. Det har gjort det svårare för människor att ta sig i vidare mot nya jobb.

 Vi vill öka trygghet för förändring. Vi vill ha en väl fungerande omställningsförsäkring som är enkel att förstå, som skapar trygghet, som alla har råd att vara med i och som bygger broar från ett jobb till ett annat. Det skapar rörlighet på arbetsmarknaden och ökad tillväxt.

Vi vill sänka avgifterna till a-kassan kraftigt. Vi vill höja taket i arbetslöshetsförsäkringen.

Vi har under hela mandat perioden hållit fast vid att höja taket i a-kassan.
80 procent ska ha 80 procent i ersättning vid arbetslöshet.
Vi snackar inte bara när det är valår

 

Borg i dn  i ab, svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0