Borgs Budget är som en påse Tom och innehållslös

Alvarligt läge med Borgs sista tomma budget. Pengarna dras in till kommunerna nästa år. För Skaraborgs del innebär de ”förlorade” 12 miljarderna i stöd till kommunerna cirka 980 jobb färre jobb i välfärdsektorn

 

Sverige behöver en politik för jobb – inte ökade klyftor

 

Borg tvingas skriva ner sina egna prognoser. Tillväxten - dvs. det som avgör jobb, välfärd och pension – bedöms nu bli en halvprocentenhet lägre än i hans senaste prognos. Detta motsvarar ett bortfall om 15 miljarder kronor för svensk ekonomi.

 

Regeringens egen budgetmotion visar att man misslyckats med den viktigaste frågan: jobben. Borgerligheten lovade att skapa fler jobb och minska utanförskapet. Det blev tvärtom.

 

Sverige har en historiskt hög arbetslöshet. Trots detta presenteras en budget som är klinisk ren från politik från investeringar som hindrar arbetslösheten från att bita sig fast. Det är bara mer av samma misslyckade politik.

 

Den borgerliga regeringen har bedrivit en ekonomisk politik byggd på idén att ökade klyftor ger jobb. Det är denna idé som ligger bakom att pensionärer beskattas hårdare och att unga arbetslösa lämnas i passivitet. Detta var medvetna val från regeringen, det går inte att skylla på finanskrisen.

– Nu krävs en rödgrön politik som byter färdriktning och investerar i fler jobb och minskade klyftor. Sverige måste tillbaka till en politik som bygger starka offentliga finanser. Vårt mål är full sysselsättning.


Kommentarer
Postat av: Britta Sethson

Var så säker

Borg kommer att fylla på den tomma påsen i september innan valet för att lura åt sig röster

2010-04-15 @ 16:29:46
URL: http://brittas.netroots.se
Postat av: Bert

Tyckte faktiskt Borg såg ut som en tom påse i morse vid Budgettalet när larmet gick.

jag närmare bestämt som en fågelholk såg han ut den gamle anarkisten.

2010-04-15 @ 16:30:57
Postat av: Bo

Det har mellan 2006-2010 varit en de de värsta ekonomiska kriser vi sett i världshistorien.

Du hittar säkert en del fakta om det på Internet.

2010-04-18 @ 17:27:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0