Klart att väljarna byter block, det är därför vi vinner valet

Idag kan vi ta del av nyheten att väljarna är beredda att ändra sig.

Jo, det är ju därför som de rödgröna har lett alla opinionsmätningar sedan förr valet.

Jag träffar många väljare som röstade borgerligt förra gången som insett att de röstat fel. Jag har till och med vänner som röstade på centern förra valet, men som insett sitt misstag och är nu medlemmar och valarbetare för socialdemokraterna.

Det är intressant men det viktiga är ju inte alla dessa mätningar hit och dit. Det viktiga är vilken politik vi går till val på. Vilket samhälle vi vill ha i framtiden.

Att vi går till val för en socialdemokratisktledd röd-grön regering. Vår politik går ut på mer rättvisa, trygghet, kvalité i välfärden och investeringar för fler jobb. Våra förslag utgår från en ansvarsfull ekonomiskt politik som sätter jobben först.

Dessutom är det viktigt att granska regeringen om vad de gjort och inte gjort sedan förra valet. Visserligen skyller de på krisen att de inte klarat av att leverera löftena om fler jobb och färre i utanförskap. Men det är illa att ha en regering som bara kan styra ett land när det är soligt väder. Det är ju just i lågkonjunktur och kris som det är viktigt att använda sig av politiken som ett redskap att mildra krisen. Inte lägga händerna på ryggen, sänka skatterna och säga att nu får folk klara sig själva.

 

 

Läs mer:

Fredrik Reinfeldt lovar och lovar

men lova är en sak

blockbytare, Politik, Socialdemokrater, val 2010

rodaberget


Kommentarer
Postat av: Olof Hansson

Monica avslutar med "Inte lägga händerna på ryggen, sänka skatterna och säga att nu får folk klara sig själva".Tänk vad hemskt om folk klarade sig själv utan den politiska överheten som vet bättre i alla frågor;-) Diskutera själva likheter med retorik i Nord Korea...

2010-04-23 @ 12:27:37
Postat av: Jonny Disenfeldt

Men lika många var ju beredda att byta block åt andra hållet från de rödgröna till alliansen ... suck ...

2010-04-25 @ 08:47:50
URL: http://disenfeldt.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0