Nu krävs det satsning på jobb

Regeringen tvingas skriva ner sin prognos för tillväxten i år till 2,5 procent, jämfört med sin senaste prognos om 3,0. Sverige hade år 2006 en tillväxt om 4,2 procent. Tillväxten - det vill säga det som avgör jobb, välfärd och pension – bedöms nu bli en halv procentenhet lägre än hans senaste prognos. Detta motsvarar ett bortfall om 15 miljarder kronor för svensk ekonomi.

Jobben är färre

Sysselsättningsgraden har på fyra år sjunkit med 1,6 procentenheter. Det motsvarar 100 000 förlorade jobb

Utanförskapet är högre.

Antalet personer med socialbidrag ökar med 30 procent mellan 2008 och 2010

Underskott i de offentliga finanserna.

De offentliga finanserna har på fyra år försämrats från ett överskott om 70 miljarder kronor till ett lika stort underskott och skatten har sänks

Regeringens egen budgetmotion visar att man misslyckats med den viktigaste frågan: jobben. Borgerligheten lovade att skapa fler jobb och minska utanförskapet. Det blev tvärtom.

Sverige har en historiskt hög arbetslöshet. Trots detta presenteras en budget som är klinisk ren från politik från investeringar som hindrar arbetslösheten från att bita sig fast. Det är bara mer av samma misslyckade politik.

Den borgerliga regeringen har bedrivit en ekonomisk politik byggd på idén att klyftor ger jobb. Det är denna idé som ligger bakom att pensionärer beskattas hårdare och att unga arbetslösa lämnas i passivitet. Detta var medvetna val från regeringen, det går inte att skylla på finanskrisen.

Så här kan vi inte ha det

Nu krävs en rödgrön politik som byter färdriktning och investerar i fler jobb och minskade klyftor. Sverige måste tillbaka till en politik som bygger starka offentliga finanser. Vårt mål är full sysselsättning.

 

 


Kommentarer
Postat av: Bert

Jag förstår inte alliansen.

Man har som politik skattesänkningar och inget annat.

Sedan vill man påstå att om man säker skatter kommer fler i jobb.

men varför har man inte satt arbetslösa i jobb.

Man kunde ju låtit dem skotta en grop fylla den igen

o.s.v Då hade ju ingen arbetslöshet funnits.

Sedan gällande lön och sådant hade väl inte varit så noga.

Man låter ju sjuka, arbetslösa redan nu jobba för socialbidrag, så varför ska nån lön utbetalas.jag tycker det är märkligt man inte kommit på detta.

Eller är de så fixerade vid skattesänkningar att man glömt denna lysande idé.Gud förbjude om sossarna skulle komma i makt och skapa jobb som ger avtalsenlig lön.

Vilken katastrof det skulle vara för alliansen.Herregud låta arbetslösa få jobb med avtalsenlig lön vore ju fullkomligt förödande för skattesänkarpolitiken.

Då skulle en sådan som Per Westerberg inte få några skattesänkarpengar i miljonklassen.

Vilken oerhörd tragik.

Arbetslösheten går lösa för alliansen bara man

anväder det sista tricket

"Arbeith mach frei"

2010-04-15 @ 14:50:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0