Ska vi satsa på fler jobb – eller ska klyftorna fortsätta att öka

Under den borgerliga mandatperioden har sysselsättningsgraden minskat med över två procentenheter. Det motsvarar över 100 000 färre jobb.

Det faktum att så många av de borgerliga företrädarna försökt att dölja att de rika tjänar på eras politik, kom på skam idag
Påståenden om att låginkomsttagarna har gynnats är också fel. Den procentenhet av befolkningen som tjänar mest, en inkomst på en miljon kronor eller mer per år, har tillsammans fått lika mycket som de 25 procent som tjänar minst fått. Det är klassisk moderat politik.

Nya beräkningar från Riksdagens utredningstjänst som visar på fördelningseffekterna av den Moderata politiken. Riksdagens utredningstjänst har tidigare visat att den tiondel med störst inkomster har fått nästan lika mycket av regeringens skattesänkningar och reformer som 60 procent av svenska folket har fått tillsammans.

Nu visar en ny undersökning från utredningstjänsten att den procentenhet som tjänar mest (en miljon kronor eller mer per år) tillsammans fått 3,6 miljarder kronor genom regeringens politik. Undersökningen visar att de 25 procenten som tjänar minst (mindre än 150 000 kronor per år) tillsammans fått 3,7 miljarder genom regeringens politik.

Ökade klyftor skapar inga jobb, bara mer utanförskap.

Vi socialdemokrater menar att valet till hösten är ett avgörande vägval.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0