Investera för framtiden – stöd studenterna

Idag presenterades den rödgröna regeringsplattformen. Den som ska bli Mona Sahlins regeringsförklaring när hon som första kvinnliga statsminister redogör för den i samband med Riksdagens öppnande. Som det står på socialdemokraternas hemsida  Ger en högskoleutbildning större möjligheter att få ett jobb. Därför är det en viktig framtidsfråga för vårt samhälle och för många unga människor att investera mer pengar för deras utbildning. Det gör vi rödgröna i den kommande regeringsplattformen i stället för stora skattesänkning.

Därför föreslås höjda studiebidraget med 400 kronor och studielånet med 200 kronor per månad. Höjt tilläggsbidraget för studenter som har barn med 130 kronor för den som har ett barn och 210 kronor för den som har två.

Dessutom föreslås åtgärder för höjd kvalitet i utbildningen, fler utbildningsplatser samt fler och billigare studentbostäder

Det här bådar gott för framtiden

 

 

hela förslaget


Kommentarer
Postat av: Lasse Winberg

Löfte som har tilläg, " Förslag om studiemedel och tilläggsbidrag är reformambitioner, givet att det statsfinansiella läget så tillåter ". Är löfte utan täckning och ingenting som Sveriges studenter kan hänga upp i julkranen mellan 2011 och 2014 för att reforutrymmet mellan 2011 och 2014 / 30-40 miljarder är redan användts till andra löften av rödgröna.

2010-08-28 @ 15:16:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0